Att lära sig lära ut

Pedagog i Danmark


skrivet den 01 jun av Admin, klockan:11:19
Jag har alltid trott att en pedagog är en pedagog och i Sverige så innebär det ju att vi för det mesta pratar om lärare. Lärare på olika stadier förvisso men lärare. Jag blev väldigt överraskad när jag för ett år sedan åkte till Filippinerna för att arbeta som volontär på ett barnhem och då jag på samma barnhem träffade ett antal danska pedagogstuderande som gjorde sin praktik här. När de sade att de studerade till pedagoger tog jag för givet att det var lärare de skulle bli men det visade sig senare att fallet inte var så. Att studera till pedagog i Danmark innebär att man studerar många olika saker som egentligen i Sverige skulle kunna förklaras som en blandning mellan pedagog, socionom och undersköterska om jag förstod det hela rätt. Jag har alltid trott att Sverige och Danmark hade liknande utbildningar men nu fick jag verkligen veta att så inte var fallet och att detta med pedagogjobb är mycket bredare än så.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt