Att lära sig lära ut

Den ”nya” lärarutbildningen


skrivet den 22 sep av Admin, klockan:08:17
När jag slutade gymnasiet och ville fortsätta att utbilda mig vad det ett ganska självklart val jag gjorde när jag valde att jag skulle läsa till gymnasielärare. Samma år som jag sökte in på högskolan hade lärarutbildningen precis gjorts om och det fanns en del skillnader mellan det gamla och det nya systemet. Saker som både var positiva och negativa. Det positiva var att det nu på ett annat sätt var fritt att välja till exempel vilka ämnen man ville undervisa i. Tidigare var man ganska låst vid de olika ämneskombinationerna som redan var bestämda men nu hade man alltså möjlighet att fritt välja. Till exempel kan nämnas att om man tidigare ville undervisa i engelska så var man automatiskt tvungen att ha svenska också. Så är det alltså inte nu utan man kan läsa engelska kombinerat med till exempel matematik vilket naturligtvis är mycket bättre eftersom man nu verkligen väljer de ämnen som man själv är bra på.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt